Bilde av jente

GJENNOM NÅLØYET

EN FILM AV FREDRIK LIAN

Produsert av ANETTE BØE, IVAR MØLMEN, & HELENE KLUNDBY

KOMMER HØSTEN 2015

SE TRAILER

SE TRAILER Les mer

Årsstudium er ikke som andre studier. Hvert år søker hundrevis av håpefulle studenter om en av de få prestisjetunge plassene på profesjonsstudiet i psykologi. Studentene kjemper knallhardt for å være blant de heldige som får A-snittet, som opptaket krever.

Å investere flere år i kampen er regelen heller enn unntaket. Grensen mellom A og B, psykolog og ikke-psykolog, lykke og gråt er hårfin, og for mange farges ambisjonene av en til tider uutholdelig usikkerhet og frustrasjon.

Hva er det med dette profesjonsstudiet som får unge mennesker til å ville bruke flere år på å komme inn? Hvorfor er muligheten til å bli psykolog verdt å ofre vennskap, sosialliv og psykisk helse for?

I «Gjennom nåløyet» følger vi tre håpefulle studenter gjennom et semester med årsstudium i psykologi ved Universitetet i Bergen. De har alle ett felles mål: Å komme inn på profesjonsstudiet. Å bli psykolog. Gjennom deres historier får vi et unikt innblikk i hva det innebærer å være i en ekstrem konkurransesituasjon, og hva det virkelig betyr å brenne for noe, å ofre alt i en periode av livet, vel vitende om at den iherdige innsatsen kan være forgjeves.

Plakat